Poloniumvergiftiging Arafat geen feit

arafatVolgens toxicologen is het onmogelijk om te bewijzen dat Arafat door vergiftiging met polonium om het leven kwam, in tegenstelling tot de berichten die hierover al jaren verschijnen is dat nooit aangetoond en is dat ook niet het geval met het nieuwe Zwitserse rapport. Dat is de mening die ook deskundige Atie Verschoor te kennen gaf in geprek met Radio 1 Nederland 

“Dat er polonium werd aangetroffen is mogelijk veroorzaakt door bodemverontreiniging.  Er waren geen urinestalen of bloedstalen, geen weefselsamples enkel minimale stoffelijke overschotten nadat Arafat al acht jaar in een graf gelegen had” aldus de toxicologe.

Als eigenaardigheid omtrent het rapport merkt Verschoor  verder op dat niet vermeld werd wie voor het rapport betaalde. Het interview kan u hier beluisteren.

De berichtgeving over de vergiftiging van Arafat is al jaren aan de gang. Er is ook een Frans en een Russisch onderzoek maar  de resultaten  van die rapporten werden nog niet bekend gemaakt. Wel maakte het Russische persagentschap Infrax vorige week bekend dat volgens dat rapport Arafat zeker niet door poloniumvergiftiging om het leven kwam.

In 2012 had professor Roland Malisse, radiopathaloog aan  het Percy Hospitaal in Parijs, al laten weten dat Arafat op geen enkele manier met polonium besmet was. Hij werd getest en zeker een lethale dosis polonium kon niet onopgemerkt blijven en dan zouden ook de symptomen te zien geweest zijn” aldus de specialist van het ziekenhuis waar Arafat verbleef.

Advertentie

Er wordt in de Arabische wereld  uitgekeken naar mogelijke bewijzen voor de vergifiting van de Palestijnse leider omdat men ervan uitgaat dat Israël daar achter zou zitten. Arafats weduwe Suha stapt niet mee in de logica en wijst niet met de vinger naar Israël maar merkt op dat haar echtgenoot veel vijanden en rivalen  in eigen Palestijnse kring had.

In Israël wordt meewarig gereageerd op het Zwitserse rapport waarbij Jigal Palmor  woordvoerder van Buitenlandse Zaken spreekt over een regelrechte soapopera. “Hoe kan dit onderzoek ernstig worden genomen als je weet dat Parijs het medische dossier van Arafat niet heeft vrijgegeven? Een ding is wel duidelijk, er zitten meer gaten in het onderzoek dan in een Zwitserse kaas” aldus Palmor.