• Zaterdag, 16 December 2017
  • 28 Kislev, 5778
  • Laatste update 15 December 2017 15:59

Palestijnse president Abbas roept op tot bloedvergieten tegen Israël – Belgische media blijven toch doof

  • Donderdag 5 November 2015 8:19

Telkens Mahmoud Abbas zich in het Engels tot het Westen richt, klinkt een boodschap waarin wordt opgeroepen tot vrede en verdraagzaamheid. “Het is Israël, beste wereld, dat de vrede in de weg staat en niet bereid is tot onderhandelen”, zo luidt steevast zijn boodschap.

Wie Mahmoud Abbas in het Arabisch bezig hoort krijgt een enigszins ander verhaal.

Hieronder vertaling van een toespraak die Mahmoud Abbas in september hield naar aanleiding van het toenemend terrorisme. Zoals de meeste mensen weten is er na deze oproep een golf van geweld geweest waarbij Arabische terroristen met messen tekeer zijn gegaan tegen Joodse burgers.

“We zegenen jullie, de Mourabitoun* en de Mourabitat*. We verwelkomen elke druppel bloed die wordt vergoten in Jeruzalem. Dat is zuiver, rein bloed; bloed dat op weg is naar Allah. Met de hulp van Allah komt elke martelaar in de hemel en elke gewonde zal beloond worden (…).

We zullen hun stappen (= van de Joden) niet toestaan. Al deze plaatsen – Al-Aqsa is van ons. En de Grafkerk is van ons, volledig van ons. Zij (= de Joden) hebben het recht niet deze plaatsen te ontheiligen met hun vuile voeten. We zullen het niet toestaan.”

*Moslimfundamentalisten die voortdurend uit zijn op het creëren van rellen op de Tempelberg.

Eigenaardig hoe deze en andere ophitsende uitspraken van Abbas nooit onze media halen…