Magazine

Over ons

Joods Actueel is de opvolger van het Belgisch Israëlitisch Weekblad, dat gesticht werd in 1954. Het magazine werd gelanceerd in januari 2007 en verschijnt maandelijks. Joods Actueel brengt nieuws, duiding en achtergrond over de belangrijkste gebeurtenissen op Joods vlak. Ook wordt er ruime aandacht besteed aan cultuur en religie. Lifestyle, boekrecensies, film, muziek komen natuurlijk ook aan bod.

Het magazine is tevens perfect om de Joodse publieke opinie te bereiken en Joodse klanten te werven. In België wonen naar schatting 50.000 tot 60.000 joden, vooral verspreid over Antwerpen en Brussel. Joods Actueel wordt sinds enkele maanden ook in Nederland verdeeld, een belangrijke nieuwe markt. Joods Actueel is het enig Nederlandstalig Joods magazine van België. Abonnees genieten van speciale kortingen en krijgen het magazine maandelijks in de bus.

Wij zijn een onafhankelijk nieuwsmedium. De artikels en opinies verwoord door de redactie vertegenwoordigen enkel de mening van Joods Actueel. Wij zijn niet de vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap. Een feitelijke vertegenwoordiger van de Joden in België bestaat niet omdat het iedereen vrij staat een eigen mening te hebben/ verkondigen zonder dat iemand anders in zijn naam moet spreken.

Hoofdredacteur: Thérèse (Terry) Davids