Activisten zingen ‘slacht al de Joden’ op Gazaboot (video)

Collectie 'vredesmateriaal' in beslag genomen op Marmara boot

Zoals in het debat op Phara ook gezegd door Michael Freilich zongen de activisten op de zesde boot liederen als “slacht de Joden af”.
Louis Michel repliceerde met “dat is niet waar, dat is niet waar”.

Hierbij een video van Al-Jazeera TV, Onder de liederen ondermeer het “Khaybar Khaybar ya yahud, jaish Mohammed saya’ud.” Die kreet betekent “Joden, herinner je Khaybar, het leger van Mohammed is weer daar” en refereert naar develdslag in de 7de eeuw toen Mohammed aan het hoofd van het Arabisch leger de Joden afslachtte in de stad Khaybar die tegenwoordig in Saoedi-Arabië ligt. Een vrouw aan boord verklaarde dat de passagiers nu aan het wachten waren om “ofwel martelaren te worden, ofwel Gaza te bereiken”.

Zie ook clipje (nu met geluid) van de Israëlische soldaten in nood

zie hier voor video van soldaat die mes in de rug krijgt en beelden van de in beslag genomen messen, knuppels edm.