• Dinsdag, 25 September 2018
  • 16 Tishri, 5779
  • Laatste update 21 September 2018 09:18

Aron Berger laat de eer aan zichzelf en trekt kandidatuur terug in

  • Woensdag 18 April 2018 14:05

Het had niet mogen zijn, het avontuur van de eerste chassidische jood op een politieke lijst in dit land komt abrupt aan zijn einde, nog voor het goed en wel begonnen was. Aron Berger heeft vandaag (woensdag 18/4) bekendgemaakt dat hij zijn kandidatuur voor de CD&V-lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober intrekt.

De druk vanwege de partij was te groot geworden en het ultimatum, de vrouw een hand schudden of eruit, heeft hem geen keuze gelaten.

Raphael Werner, de voorzitter van het Forum der Joodse Organisaties reageert gelaten op het intrekken van de CD&V-kandidatuur van Aron Berger: “Het Forum is natuurlijk geen organisatie die commentaar levert op partijen of op hun kandidaten. In een democratie heeft elke Jood het recht zich verkiesbaar op te stellen op elke lijst naar keuze en partijen op hun beurt kunnen vanzelfsprekend kandidaten verkiesbaar opstellen of zoals in dit geval weer afvoeren”.