Joods FORUM dient klacht in tegen AEL

forum
Het Forum der Joodse Organisaties heeft bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding een klacht ingediend tegen de Arabisch Europese Liga (AEL), die op 31 december j.l. een betoging organiseerde in Antwerpen tegen de Israëlische aanval tegen Gaza. Toen werden door deelnemers van de AEL-manifestatie opruiende racistische taal, racisme en dreigementen t.o.v. de Joodse gemeenschap geroepen.

“In door de AEL verspreide pamfletten werden citaten van de profeet Mohammed aangehaald waarin werd opgeroepen tegen de joden te vechten. Ook werd opgeroepen om christenen te mijden, omdat die vrienden van de joden zouden zijn”, zegt het Forum.

De betogers zouden volgens het Forum ook slogans als “joden buiten” en “Osama” hebben gescandeerd.

“Wij stellen het recht op demonstratie, ook tegen Israël, niet ter discussie. De klacht richt zich uitsluitend tegen het in het openbaar uiten van anti-joodse slogans”, klinkt het nog. Bron: VRT

Advertentie

Vandaag, 3 januari reageerde de AEL reeds als volgt:
Bron: Indymedia.be

De AEL heeft nota genomen van de klacht van het Forum van Joodse Organisaties bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR). Aanleiding hiervoor zouden anti-joodse slogans zijn die gescandeerd werden op onze statische manifestatie aan het Kerkplein op 31/12/2008. Het is niet de eerste keer dat de zionistische lobby zich rept om alles wat naar kritiek op Israel ruikt als antisemitisme te bestempelen.[..] Om in te gaan op hun aantijgingen, met name de slogan “Joden Buiten” en de flyers waarop aangemaand wordt “geen banden aan te halen met christenen en Joden” kunnen we formeel zijn. Dit zijn géén slogans van de AEL. [..] Onze standpunten met betrekking tot verzet tegen Israel zijn gestoeld op rechtvaardigheid en anti-zionisme en we roepen op om zo snel mogelijk de staat Israël te ontmantelen als enige duurzame oplossing voor vrede in Palestina.

Wordt vervolgd….