YouTube verwijdert IDF- filmclips en plaatst ze weer netjes terug.

Op vraag van Hamasniks (pro-Palestijnse en linkse aanhangers van terroristische organisaties) verwijderde YouTube een aantal opnames van het nieuwe IDF-channel. (het kanaal met Israelische militaire informatie over de luchtaanvallen op Hamasinstallaties)  Blijkbaar waren de  Hamasniks bezorgd om dat deze video-opnamen het eenzijdige beeld dat ze zelf over het conflict trachten te verspreiden in gevaar brengt. Niet getreurd echter want YouTube plaatst nu  de clips terug online nadat internetgebruikers van over de ganse wereld  YouTube per email lieten weten dat ze deze vorm van censuur niet pikken. 

Je kan het IDF-kanaal hier bezoeken: IDF op YouTube

en/of  meer lezen over het voorval in de online editie van Haaretz: Haaretzartikel