Bush: Hamas is aanstoker van recente ontsporing van het geweld

livni1 President George Bush van de Verenigde Staten reageerde vandaag op diegenen die het Israëlisch leger oproepen tot een eenzijdig staakt het vuren in de Gazastrook.

“Hamas, een Palestijnse terroristische groepering die de steun geniet van Iran en Syrië en die oproept tot de vernietiging van Israël, is de aanstoker van de recente ontsporing van het geweld.”


Aldus George Bush. Hij drong er tegelijk op aan dat alle betrokken partijen de druk op Hamas zouden opvoeren, zodat deze ophoudt met het willekeurig beschieten van dorpen en mensen in Israël: “Ik roep met aandrang alle partijen op Hamas onder druk te zetten – zodat die beweging het terrorisme afwijst – en de legitieme Palestijnse leiders die werken aan de vrede te steunen”.

Hierin deelt hij de mening van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni die net zoals de Amerikaanse president weigert tot een “eenzijdig staakt-het-vuren”, indien dat geen controlemechanismen bevat, waardoor Hamas nog meer wapens kan binnensmokkelen in Gaza en Israël kan blijven bestoken met raketten.

Bron: De Redactie.be