Politie grijpt in bij verboden betoging in Antwerpen.

De Antwerpse politie heeft in de loop van de namiddag 95 jeugdige betogers opgepakt voor hun deelname aan een verboden betoging. Onder de jonge deelnemers waren elfjarigen. De meeste arrestaties waren administrarief maar er waren ook enkele gerechtelijke aanhoudingen. De ordediensten deden vaststellingen van verboden wapendracht, het ging daarbij om molotovcoctails en pepperspray. Het was bijzonder druk in Antwerpen omdat een groot aantal mensen kwamen opdagen voor de eerste koopjesdag. Tot de betoging was opgeroepen met SMS-berichtjes.

Wie de initiatiefnemer is van de agressieve SMS-actie is  op dit ogenblik nog niet achterhaald. De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens liet weten dat er met de ouders van de jonge deelnemers zal gepraat worden.

Inmiddels raakte bekend dat leden van de Joodse gemeenschap ernstige doodsbedreigingen ontvingen.