Zes wagens beschadigd na Gaza-betoging in Brussel

Na een betoging aan de beurs in Brussel, tegen het Israëlische geweld in Gaza, is het vanavond tot kleine incidenten gekomen. Enkele jongeren gooiden met projectielen en er raakten zes wagens beschadigd. Als gevolg van de betoging sneuvelde ook een winkelruit. Niemand werd opgepakt.
Wekelijkse betoging
Volgens de politie waren de actievoerders met 1.000, volgens de organisatoren met zo’n 3.000. De betoging, die toegelaten was, wordt al jaren elke vrijdag georganiseerd door de Composantes de la Communauté Arabe de Belgique (CoCABe). Dat er nu zoveel mensen opdaagden, overtrof alle verwachtingen van de organisatoren. De actie zorgde ervoor dat het verkeer op de Anspachlaan verstoord verliep.
Heel wat manifestanten droegen Palestijnse vlaggen en symbolen, en sommigen ook vlaggen van Hamas. Voor de beurs werden ook Israëlische en Amerikaanse vlaggen in brand gestoken.