Brandbom tegen woning van Joodse familie in Antwerpen

Antwerpen (Borgerhout)  zondag 4 januari 2009   In de loop van de dag  raakte bekend dat er in de nacht van zaterdag op zondag een brandbom  tegen een woning werd gesmeten in Antwerpen. Het huis is de gezinswoning van een Joodse familie.  Als bij wonder is het vuur van zelf gedoofd.  De gevolgen hadden anders rampzalig kunnen zijn want in de woning sliepen op het ogenblik van de feiten 12 kinderen.

De geviseerde woning bevindt zich in de Oedenkovenstraat in Borgerhout, op wandelafstand van de Turnhoutsebaan. De Turnhoutsebaan was in 2002 de locatie waar ernstige rellen ontstonden na een uit de hand gelopen AEL – betoging.

UPDATE: Er werden vodden met brandversnellers in de brievenbus gestopt en in vuur gestoken.  Het parket neemt de zaak zeer ernstig op. Burgemeester Janssens zei het politietoezicht verder op te voeren om de Joodse gemeenschap in bescherming te nemen. 

Meer details over de poging tot brandstichting zijn niet bekend en/of nog niet vrijgegeven.  Wel bekend is dat verschillende mensen van de Joodse gemeenschap ernstige doodsbedreigingen ontvingen

oede

Advertentie