Collaborateurs onder huisarrest

hamas1

Het regeringskabinet van Hamas heeft sinds de inval van het IDF in Gaza dozijnen Al Fatah leden onder huisarrest geplaatst om te beletten dat zij gedurende de IDF operatie eventueel opnieuw de macht zouden grijpen. De arrestaties vonden plaats nadat geruchten de ronde deden dat de leiding van Al Fatah op de Westbank haar achtergebleven volgelingen zou gezegd hebben dat ze zich in Gaza moesten klaar houden om de macht te grijpen voor het geval dat operatie van het IDF succes zou hebben. Officiële vertegenwoordigers van Al Fatah deden verslag aan de Jerusalem Post dat Hamas militanten, sinds het beleg van Gaza door het Israëlische leger verleden zaterdag van start ging, vele Fatah-leden in Gaza hadden aangevallen. Minstens 75 van hen werden in de benen geschoten en van anderen werden hun handen gebroken. Het zal niemand verbazen als straks Israël hier weer de schuld van zal krijgen.

Om meer te vernemen klik hier