Ook wij leven mee met burgers van Gaza

Het is belangijk om volgend punt te maken. Ook wij zijn bezorgd om de burgers van Gaza. Burgers zouden liefst nooit moeten omkomen. Maar zoals president Sarkozy vandaag verklaarde, is de hoofdschuldige nog steeds Hamas.

Na 10 dagen oorlog wil Hamas nog steeds hun bombardementen op Israël niet stoppen, verschrikkelijk dat kinderen hierdoor moeten omkomen. Ons hart doet pijn.

De bevrijding van Europa door de geallieerde troepen  dwongen deze strijdkrachten  tot grootschalige militaire acties. Daarvan werden  tienduizenden  burgers het slachtoffer. Ook hier waren de schuldigen niet de geallieerden, maar Adolf Hitler. Uiteindelijk heeft de militaire respons van de geallieerden vrede gebracht op ons continent, en dit al 60 jaar lang. Soms is militair ingrijpen helaas nodig om de kwade machten uit te schakelen. Daar komen spijtig genoeg burgers door om het leven, maar het uitendelijk doel is een lange-termijn oplossingen met een Palestijnse en een Joodse staat die naast elkaar leven.