Palestijnen schieten vanaf VN school, Israel schiet terug: balans 30 doden

De school van waaruit Hamas mortieren afvuurde

Bij een beschieting op een VN gebouw in Gaza zou volgens de VN 30 mensen zijn omgekomen (aldus de krant Ha’aretz). Volgens het Israelisch leger schoten Hamas militanten op troepen vanaf het dak van het gebouw. Israelische troepen schoten dan maar terug: balans 30 doden. Israel vraagt een onderzoek aan de VN hoe het mogelijk was dat terroristen de school of het gebouw gebruikten als lanceerbasis voor hun operaties.Het leger heeft ook beelden vrijgegeven van de bewuste school waar te zien is hoe in het verleden terroristen ditzelfde gebouw gebruikten voor hun acties.

Volgens de Jerusalem Post is het dodental van 30 burgers niet bevestigd. Wel is er informatie dat verschillende Hamas terreur groepen werden gedood waaronder Immad Abu Askar and Hassan Abu Askar.

Bij deze kunnen we niet anders dan Golda Meir citeren tegen Anwar Sadat: “We can forgive you for killing our sons. But we will never forgive you for making us kill yours. “