Raketten afgevuurd op Noord-Israël

hezbollahMinstens drie Katyusha-raketten bereikten het noorden van Israël. Inwoners van het westelijke deel van Galilea lieten weten dat de drie projectielen in hun buurt terecht kwamen, één raket sloeg in in de omgeving van Naharya. De burgemeester van Shlomi, Gabi Ne’eman zei in een radio-interview dat de inwoners verwittigd werden om hun schuilkelders in gereedheid te brengen en dat de scholen gesloten werden. Hezbollahleider Hassan Nasrallah dreigde gisteren:”Indien Israël een aanval op Libanon uitvoert het zwaardere verliezen zal leiden dan in 2006. De Zionisten zullen ontdekken dat de oorlog in juli een pleziertochtje was vergeleken met wat we nu voor hen in gereedheid hebben gebracht” aldus Nasrallah die daarmee verwees naar de Tweede Libanonoorlog.

UPDATE Israëlische legerautoriteiten bevestigen dat ze de aanval met Katyusha raketten beantwoordden met artillerievuur. In de mededeling staat ook dat Israël geen enkele aanval van Hezbollah of van eender welke andere organisatie zal tolereren.

De burgemeester van Nahariya heeft de inwoners instructies gegeven om naar hun schuilkelders te gaan, er was bij de burgers grote ongerustheid ontstaan omdat het luchtalarm niet bleek te functioneren.