Do not forget Guilad Shalit !

Guilad Shalit
Guilad Shalit
De Israëlische korporaal Guilad Shalit (°Naharya, 28 aug. 1986) wordt al 938 dagen door Hamas gegijzeld ergens in de Gazastrook. De toen 19-jarige Guilad Shalit voerde met een gewapende eenheid een operatie uit in het grensgebied van Gaza, tot zijn groepje op zondag 25 juni 2006 met Hamasmilities in een vuurgevecht betrokken raakte. Hierbij werden twee van zijn kameraden gedood en drie anderen bleven gewond achter. Hijzelf werd opgepakt door een Hamaseenheid en sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Onderhandelingen voor zijn vrijlating hebben tot op heden niks opgeleverd. Guilad werd onlangs in Frankrijk tot Ere-burger van Parijs uitgeroepen (Citoyen d’ Honneur de la Ville de Paris).

Antwerpen, 11 januari 2009
Antwerpen, 11 januari 2009