Hamas martelt en vermoordt Fatah aanhangers in Gaza

hamascontrole2De Jeruzalem Post meldt dat Hamasmilities honderden Fatahaanhangers hebben bijeen gedreven. Ze zouden verdacht worden van samenwerking met Israël tijdens het militaire offensief in Gaza. Fatahleden lieten weten dat een strafexpeditie tegen hen werd ingezet na het beëindigen van het Israëlische grondoffensief. Ooggetuigen zeiden dat de gevangen Fatahleden werden ondergebracht in schoolgebouwen en ziekenhuizen die door Hamas als ondervragingscentra werden ingericht. Bij de aanvang van het Israëlische offensief werden duizenden Fatah-ambtenaren en activisten onder huisarrest geplaatst, de huisarresten blijven ook nu behouden.

Een officiële woordvoerder van Fatah zei tegen de krant dat minstens 100 van zijn mensen werden omgebracht of gekwetst ten gevolge van de massale acties van Hamas, sommigen werden brutaal gemarteld. Ook journalisten in het gebied maken melding van Fathaleden die door knieën en voeten geschoten worden door Hamasmilitanten. De daders zouden volgens de Fatahzegsman behoren tot Izaddin Kassam, de gewapende vleugel van Hamas en tot de veiligheidsdienst van de terreurorganisatie. In 2007 liet Hamas al weten alle Fatahleden te willen uitschakelen om een islamitische staat te vestigen.