Sancties: Ajax-Feyenoord 5 jaar zonder uitpubliek

jc_aaHet Algemeen Dagblad (Nederland) meldt dat Ajax en Feyenoord het de komende vijf jaar zonder uitsupporters tegen elkaar moeten stellen.
Dat is volgens de krant de uitkomst van een vergadering van de clubbesturen, de KNVB en de burgemeesters van Amsterdan en Rotterdam in Zeist, woensdagavond. De betrokkenen spreken van een ‘afkoelingsperiode’ die na twee jaar wordt geëvalueerd waarna inkorting mogelijk is.

De beslissing volgt op het totaal aan incidenten rond de wedstrijden van afgelopen week, van zowel de eerste elftallen als de beloftenteams. Niettegenstaande de waarschuwingen van de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam dat ze deze maatregel zouden treffen als er nog kwetsende antisemitische spreekkoren zouden roepen scandeerden Feyenoordsupporters buiten het stadion Hamas alle Joden aan het gas. Voor de beloftenelftallen geldt dat zij de komende twee seizoenen helemaal zonder publiek worden gespeeld. Ook na deze periode vindt een evaluatie plaats. De partijen benadrukken dat zij het zeer betreuren dat het zover heeft moeten komen