Omstreden Sjeik Khalid Yasin in moskee van Deurne

yasinDe aanwezigheid van Sjeik Khalid Yasin in een moskee in Deurne vorig weekeinde werd door onze bronnen bevestigd. Eerder dit jaar sprak hij ook op een Gaza-avond in een moskee in Maaseik. Yasin predikt dat homosexuelen moeten gedood worden, noemt het geloof van Christenen en Joden vuiligheid, zegt dat moslims hun vrouw mogen toetakelen en dat aids een Westers complot is tegen (moslim) Afrika. Deze week was hij dus in Antwerpen om zijn boodschap te prediken in de moskee van Deurne. Volgens bronnen waren en bijna 800 aanwezigen.

Sheik Khalid Yasin, is een voormalig christen die geïnspireerd door de de nationalist Malcolm X zich tot de Islam bekeerde en sindsdien de wereld afreist om zijn standpunten te verkondigen. Hij is een populaire prediker in de ogen van jonge moslims. Er zijn nochtans moslims die zijn interpretaties aanvechten. Khalid Yasin is er rotsvast van overtuigd dat de parlementaire democratie in conflict is met de Islam omdat de Sharia, de Islamitische wetgeving, gegeven is in de Koran,  Goddelijk en dus boven de wetten staat die door een verkozen parlement worden uitgevaardigd.

Toch zijn ook andere moslims ervan overtuigd dat hij een radicaliserende invloed heeft en nemen ze afstand van zijn visies. Tijdens zijn toernee door Australië zei de president van de Australische moslimfederatie, Ameer Ali, vlakaf: “Wat hij hier komt verkondigen staat niet in de Koran. Zijn visies over homosexualiteit en overspel zijn geen weergave van de inzichten die de meerderheid van moslims daaromtrent hebben’.

Bij zijn bezoek aan Nederland hebben de PVV, CDA en PvdA  begin dit jaar kamervragen gesteld over de komst van deze Amerikaan vanwege de controversiële uitspraken die hij in het verleden deed.  In Nederland was zijn toespraak in Rotterdam gematigd maar er zaten verschillende agenten van de staatsveiligheid in de zaal om elke ‘ discriminerende uitspraak ‘ op een gouden schoteltje aan de bevoegde autoriteiten over te brengen. Bij ons werd het bezoek eerder stil gehouden om geen controverse uit te lokken.

Yasin’s  preken lijken eerder op een performance van een Amerikaanse televisiedominee ala Jim Swaggart, alleen het gospelkoor met uitbundige Afro-Amerikanen met legendarisch Hammond B3-orgel ontbreken. Een andere overeenkomst met de televisiedominees is het ophalen van grote sommen geld. Daarover zijn ook bij de moslims de meningen verdeeld, sommigen voelen zich gerold anderen noemen dit kwaadsprekerij. In elk geval harkt  hij flinke sommen bij elkaar.

Advertentie

Hij werd undercover gefilmd in een Channel 4 programma, predikt dat homosexuelen moeten gedood worden, Noemt het geloof van Christenen en Joden vuiligheid. Is ervan overtuigd dat de Koran leert dat vrouwen slaan toegestaan is en dat gelijke rechten voor vrouwen op dwaasheid berust. In een reactie liet Yasin weten dat hij via een aantal TV-zenders miljoenen moslims op de hoogte zou brengen van manipulaties die hij meende te bespeuren  bij de documentaire van het Britse Channel 4. De directie van Channel 4 liet zich niet van de wijs brengen en  hield voet bij stuk, meer nog, enige tijd later brachten ze opnieuw een programma met de titel “Undercover Mosque” waaruit bleek dat dit soort preken nog steeds  gangbaar zijn.

Yasin beweerde ook dat Aids in een Amerikaans Lab ontwikkeld werd en opzettelijk in Afrika geïnjecteerd bij de lokale bevolking  door VN met de hulp van christelijke hulpverleners. Die zouden het aidvirus toevoegen aan vaccinaies  tegen allerlei ziektes. Toen een verslaggever hem vroeg of dan de regering van de Verenigde Staten verantwoordelijkwas voor deze opzettelijke infecties kreeg die als antwoord dat er vijf regeringen in betrokken waren.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/04/aids.mp3]

Op een Nederlands forum was te volgen hoe in een mum van tijd de 750 plaatsen in de  moskee te Deurne waren uitverkocht.