Bouw eens een Ark. Nederlander met veel vrije tijd doet het.

Nederlander Johan Huivers bouwde eigenhandig  in anderhalf jaar tijd de Ark van Noa na, of beter gezegd de Ark van Huibers want deze replica is ongeveer de helft van de ware grootte. Hij volgde de bouwinstructies zoals die in de Thora zijn terug te vinden. Binnenin plaatste hij ook kooien met  daarin  opgezette dieren. In Nederland zijn geen bergen en Huiber’s  Ark wacht ook niet op regen maar vaart door Nederland en blijft dan ongeveer 6 tot 12 weken aangemeerd om er bezoekers te ontvangen. Sinds de deuren voor het eerst in Schagen opengingen op 30 april 2007 trok de Ark al meer dan 325.000 bezoekers.

Inmiddels is Drachten de tiende plaats waar de Ark ligt maar niet meer lang want straks vertrekt de Ark voor een maandje naar Sneek, in Friesland. Of Huibers na het beëindigen van zijn project zoals Noah ook een wijngaard gaat aanleggen is ons niet bekend maar we zijn al best tevreden dat we na Huyber’s Ark niet allemaal van de Hollanders afstammen. En voor we het vergeten er is nog een belangrijk verschil met de echte Ark, op de Ark van Huybers kan je met je bankkaart aan de automaat de toegang betalen.