‘Inglorious bastards’ kanshebber Gouden Palm in Cannes

ingloriousbastardsDeze nieuwe prent van Quentin Tarantino vertelt het verhaal van Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) die tijdens de Tweede Wererldoorlog in Parijs een veilig onderkomen zoekt. De jonge Joodse vrouw neemt deze beslissing om Duitsland te verlaten nadat ze getuige is van de executie van haar familieleden door nazikolonel Hans Landa (Christoph Waltz).
Met een nieuwe (valse) identiteit gaat ze in de Franse hoofdstad aan de slag als eigenares van een bioskoop.  Ondertussen zorgt een groep van Joods-Amerikaanse soldaten, die  onder bevel van Lt. Raine (Brad Pitt) nazi’s ombrengen, voor de nodige paniek in het Derde Rijk. De angst neemt nog toe als de nazi’s merken dat deze groep het gemunt heeft op het besturingssysteem van de V2-raketten. Later geraakt deze groep bij hun vijanden bekend als ‘The Bastards’.

De “Bastards”  kruisen het pad van de de bioskoopuitbaatster  wanneer haar filmzaal dreigt aangevallen te worden door de Duitsers. Ze  maken een plan om de aanval te verijdelen, maar deze Joodse jongedame heeft zo haar eigen plan om de vijand tegen te houden …

Eigenlijk is Inglorious Bastards een remake van Quel maledetto treno blindato uit 1970 want de stijl en het verhaal van deze nieuwe productie zijn grotendeels gebaseerd op die van deze Italiaanse oorlogsfilm van Enzo G. Castellari en de Amerikaanse klassieker The Dirty Dozen uit 1967.

AR