27/01 Internationale Holocaust herdenkingsdag

auschwitzBericht van het Forum der Joodse Organisaties: 27 januari, dag van de bevrijding van het nazi concentratie en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, werd door de VN uitgeroepen tot internationale dag voor de herdenking van de Holocaust. Vandaag 65 jaar na de bevrijding en na het einde van de Tweede Wereldoorlog is het van groot belang om deze door nazi-Duitsland “pünktlich” georganiseerde en minutieus uitgevoerde afslachting van joden te blijven herdenken. Ook mag het trieste lot van de Zigeuners, homoseksuelen en gehandicapten niet worden vergeten.

Met kommer en kwel moeten wij vandaag vaststellen dat de demonen van het naziregime nog steeds ronddwalen. Hier in België kunnen groeperingen als “Blood&Honour” vrij hun haat spuien onder het mom van privé feestjes, wereldwijd worden joodse mensen en joodse doelwitten aangevallen onder het mom van anti-Israël acties.
In sommige landen hebben regeringsleiders van het antisemitisme en het negationisme hun beleid gemaakt, terwijl bepaalde media door een onevenwichtige berichtgeving over het Midden-Oosten bewust of onbewust helpen het conflict naar hier te importeren.
Bepaalde NGO’s doen er dan weer alles aan om een anti-Joods klimaat te creëren door op te roepen tot boycotacties van Israëlische producten; zo dragen ze bij tot hert stigmatiseren van de joodse gemeenschap van België en wordt er alles aan gedaan om Israël in een slecht daglicht te stellen, al zou het, op wereldschaal zeer kleine, conflict de moeder van alle onheil op deze wereld zijn.

Vandaag 27 januari wordt in Krakau, Polen een internationale herdenkingsceremonie gehouden. Deze wordt bijgewoond door vele staatshoofden, ministers, vertegenwoordigers van regeringen, Europarlementariërs, leiders van joodse organisaties waaronder vertegenwoordigers van het FORUM der Joodse Organisaties, vertegenwoordigers van de kerk, e.v.a…

Het FORUM der Joodse Organisaties roept op om deze dag te herdenken, de herinnering aan de Holocaust door te geven aan de jongere generaties en dit met één doel voor ogen:
Dit mag NOOIT meer gebeuren!