Egypte spuit smokkeltunnel vol gifgas, 4 doden. Mensenrechtenorganisaties geven geen krimp

Egyptische troepen nabij smokkeltunnel uit Gaza

Gisteren een kort bericht in het nieuws, Egypte heeft aan de grens met Gaza een smokkeltunnel met gifgas laten vullen. Zes mensen raakten daarbij gewond en vier werden gedood. Hamas heeft de Egyptische autoriteiten met de vinger gewezen.

De smokkeltunnels worden gebruikt om allerlei levensmiddelen naar Gaza over te brengen, ondanks het feit dat humanitaire konvooien van de VN wekelijks meer dan 150 ton voedsel leveren. Maa in de eerste plaats worden de tunnels gebruikt om illegale wapens het gebied binnen te smokkelen.

Opmerkelijk in dit verhaal is dat de verschillende ‘mensenrechtenorganisaties’ als Human Rights Watch, Amnesty International, 11.11.11 en Broederlijk Delen geen enkele reactie hebben geleverd op het voorval, niet in een persbericht, niet bij monde van verontwaardigde woordvoerders en niet op hun website.

Wanneer Israël gelijkaardige stappen onderneemt tegen terroristen zijn ze er wel als de kippen bij om het voorval te bekritiseren, des te meer als er doden vallen (en ongeacht of die doden nu terroristen zijn of niet).

Volgens een goedgeplaatste bron bij Amnesty International is de organisatie thans bezig met ‘belangrijker zaken’, nl. het Belgisch boerkaverbod, dat gisteren in de kamer werd goedgekeurd bij grote meerderheid, internationaal aan de kaak te stellen.

Advertentie

Bekijk een clipje in het Journaal van gisteren hier.