CNN journaliste ontslagen na ophemeling terrorist

CNN heeft Midden-Oostenredacteur Octavia Nasr ontslagen omdat ze zich op Twitter lovend had uitgelaten over de overleden Libanese grootayatollah Mohammed Hussein Fadlallah. Fadlallah staat door de VS en Europa gemerkt als terrorist die onder andere bomaanslagen op burgerdoelen in Israël goedkeurt.

Fadlallah overleed zondag op 75-jarige leeftijd. Hij gold als een inspirator van de terroristische Hezbollah-beweging. Volgens de VS was hij ook het brein achter bomaanslagen waarbij 260 Amerikanen omkwamen in 1983 in Libanon. Nasr twitterde een reactie op het nieuws dat Fadlallah was overleden. Zij meldde dat ze het overlijden van ‘een van Hezbollahs grootsten’ betreurde en dat ze heel veel respect voor Fadlallah had.

Excuses
Nasrs tweet leidde tot ophef. Zij bood onmiddellijk haar excuses aan en verduidelijkte dat ze Fadlallah vooral zo respecteerde om zijn standpunt omtrent de rechten van vrouwen. CNN is van oordeel dat Nasr haar eigen geloofwaardigheid en die van de zender op het spel heeft gezet. Daarom is zij de laan uitgestuurd, liet CNN woensdag weten.