Teitelbaum: “uitspraken De Gucht schandalig”. Reactie Karel De Gucht tegen Joods Actueel “doe geen moeite”

De Brusselse MR-politica Viviane Teitelbaum is not amused met wat zij noemt de “schandalige uitspraken” van Karel De Gucht tijdens het VRT radioprogramma de Ochtend.

“Er is een geloof – ik kan het moeilijk anders dan zo omschrijven – bij de meeste Joden, dat zij gelijk hebben. En geloof is iets wat je moeilijk met rationele argumenten kunt bestrijden. Het gaat ook niet over al dan niet gelovige Joden, hoor. Ook vrijzinnige Joden hebben datzelfde geloof dat zij eigenlijk gelijk hebben. Het is dus niet gemakkelijk om zelfs met een gematigde Jood een gesprek te hebben met wat zich in het Midden-Oosten ontrolt.”
Karel De Gucht in ‘de ochtend

In een gesprek met onze redactie zei Teitelbaum dat ze het niet neemt dat De Gucht over een “Joodse lobby” spreekt. “Dat er een pro-Israëlische lobby is, net zoals er een pro-Palestijnse lobby is, dat is vanzelfsprekend maar dat is wel iets totaal anders dan een “Joodse lobby”.

En dat Joden, ook buiten Israël, of ze nu religieus of vrijzinnig of gematigd Joden zijn volgens de heer De Gucht altijd gelijk willen hebben… wel  denkt Degucht soms dat hij Charles Degaulle is.  Die vond het ook nodig om dat te zeggen: “les juifs sont un peuple d’élite sur de lui et dominateur”.

Advertentie

“Waarom zoekt De Gucht niet een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde”, besloot Teitelbaum

Joods Actueel bood Karel De Gucht de gelegenheid om te reageren, het antwoord dat we kregen, “doe geen moeite, daarover ga ik niet met u in discussie”.