Dewinter stopt briefje in klaagmuur voor vrouw en kinderen [+video update]

Dewinter aan de klaagmuur in een interview met de RTBF

In een gesprek met Jood Actueel vanuit Tel Aviv zei Filip Dewinter (Vlaams Belang) dat hij niets heeft tegen de gewone moslim. Dewinter is in Israël voor een congres over moslimextremisme, fundamentalisme en terrorisme. “Er is een verschil tussen de gematigde moslim en de islam als ideologie”, aldus het VB kopstuk.

Hij kon wel niet ontkennen dat zijn contacten in Israël uitsluitend verliepen met uiterst rechtse politieke stemmen:”Eerlijk gezegd, we zijn uitgenodigd door een organisatie die inderdaad aan de rechterzijde actief is, en waar onze standpunten mee aansluiten.”

Dewinter bezocht Sderot waar hij zelf de gevolgen van de raketbeschietingen op de burgerbevolking vanuit Gaza kon vaststellen. Na zijn bezoek aan de Westoever zei Dewinter: “Ik kan de mensen in de zogenaamde bezette gebieden begrijpen, die willen alleen maar een goed en vredig leven voor hun kinderen maar dat is ook voor de Palestijnen het geval. Punt is wel dat Arabische landen terreurorganisaties als Hamas gedogen of ze zelfs openlijk steunen. Dat is een grote hypocriete bedoening waarbij leiders uit Arabische landen met een gespleten tong spreken. Dat kan niet.”

Op onze vraag of hij bij zijn bezoek aan de klaagmuur een briefje in de muur zou stoppen met een bede voor zijn partij die het in de peilingen niet goed doet zei Dewinter: “Dat is privé, maar ik wil je toch zeggen dat ik aan de muur aan mijn vrouw en mijn kinderen zal denken”

Bekijk hier een interview van Dewinter aan het Israëlische Arutz Sheva nieuws: