Opmerkelijk: Moslims schakelen over op koosjer vlees voor rituele slachting


Om de stijgende protesten tegen rituele slachting tegen te gaan heeft de moslimexecutieve een plan opgevat om halal vlees vanaf deze zomer af te nemen bij joodse slagers. Bedoeling is vooral om het Vlaams Belang een hak te zetten, aldus bronnen bij de executieve. Het VB pleit er al jaren voor om ritueel slachten aan banden te leggen.

“De oplossing is dus simpel, koosjer vlees wordt eveneens op rituele wijze geslacht en het is duidelijk dat het Vlaams Belang de laatste jaren de Joodse gemeenschap opvrijt”, aldus de bron die vervolgt, “reageren tegen joods vlees zal voor hen dus veel moeilijker liggen”.

De koosjere slachting gebeurt met een vlijmscherp mes en door speciaal opgeleide en erkende slachters. Bedoeling hiervan is dat het dier geen pijn zou voelen.

Eén obstakel bleek het gebed dat wordt opgezegd bij de islamitische slachting, Allah Akhbar (God is groot), en waar de orthodoxe joodse slachters niet aan wilden meedoen. Als compromis mag het gebed echter ook in het Hebreeuws worden opgezegd, aldus Rabbijn Feldkorn van de Antwerpse joodse gemeente, zodat ook dit probleem van de baan is.

Het eerste ‘koosjer-halal’ vlees zou vanaf augustus verkrijgbaar zijn in de winkel al is het nog maar de vraag of iedereen in de moslimgemeenschap daar blij mee zal zijn. Joods Actueel vroeg een reactie aan Shariah4Belgium, maar die zien deze gang van zaken absoluut niet zitten. “Wij roepen onze moslimbroeders op om geen joods vlees te kopen, dit wordt geslacht door ongelovigen en is dus even erg als het eten van varkensvlees”, luidt de reactie daar.

Advertentie

Nu deze week ook bekend geraakt is dat het mandaat van de moslimexecutieve niet verlengd zal worden ziet het er niet naar uit men deze koosjer-halal oplossing nog  zal kunnen terugdraaien.