Jetair: nu drie vluchten per week naar Israël en optie Aqaba voor Eilat


Vanaf deze maand heeft Jetairfly haar capaciteit tussen de luchthavens van Luik en Tel Aviv opgevoerd van twee naar drie vluchten per week. Jetaifly startte de vluchten in 2008 met een Boeing 737-50 (128 plaatsen) en Boeing 737-400 (168 plaatsen) maar al snel bleek extra capaciteit nodig. Daarom werd overgeschakeld naar twee vluchten per week met een Boeing 737-800 met telkens 189 plaatsen (378 plaatsen per week). Dit zal vanaf april veranderen in drie vluchten per week met een Boeing 737-700 met telkens 148 plaatsen (444 plaatsen in totaal).

Voor reizigers die vanuit ons land naar Eilat willen vliegen in het zuiden van Israël is er nu ook goed nieuws. Aangezien de grensovergang met Jordanië werd geoptimaliseerd, zijn vluchten vanuit Brussel naar Aqaba een perfect alternatief voor de klassieke vlucht naar Tel Aviv en transfer naar Eilat.

Aqaba ligt net over de grens met Israël en aangezien beide landen een vredesakkoord hebben ondertekend, is het er ook veilig voor Israëli’s. Volgens Jetair dien je voor de transfer 45 minuten te rekenen. Tussen de luchthaven van Aqaba tot aan de grens dien je 10-15 minuten te rekenen, de grensovergang zelf duurt afhankelijke van de drukte 20-30 minuten. En dan heb je nog een korte transfertijd van 5-10 minuten om tot het centrum van Eilat te geraken. Voor Belgen is een internationaal paspoort vereist dat minimum nog zes maand geldig is. Een visum is niet noodzakelijk maar om Israël binnen te geraken mag het paspoort geen stempel van Syrië of Libanon bevatten. De prijzen voor vluchten naar Aqaba beginnen vanaf €160 per persoon per traject.

Passagiers wachten in Luik om in te schepen richting Tel Aviv