Unizo Antwerpen veroordeelt anti- Israëlische boycotacties

UNIZO Antwerpen Stad is niet opgezet met de acties van linkse organisaties op producten uit Israël, aangeboden in Belgische winkels, te boycotten. Dat laat de organisatie vandaag weten in een persbericht.

De ondernemersorganisatie benadrukt hiermee geen partij te willen kiezen in buitenlandse conflicten. UNIZO zegt evenwel het niet te kunnen aanvaarden dat actievoerders aan de deuren van onze bedrijven klanten komen lastig vallen met oproepen tot boycots van correct en wettelijk in het land ingevoerde goederen afkomstig uit welk land dan ook. Bovendien noemt UNIZO Antwerpen stad dergelijke acties zinloos. Want niet de Israëlische overheid of zelfs de producenten zijn hier van de dupe maar vooral de betrokken Belgische bedrijven.

UNIZO Antwerpen Stad roept burgemeester Janssens daarom op dergelijke acties in de stad te verbieden of minstens strikt te reglementeren. Bij ons ingevoerde buitenlandse politieke conflicten laten escaleren in overlast of straatrellen zoals in de Van Kerckhovenstraat, ook daar ontaarde een buitenlands conflict in rellen en overlast toen Turken en Koerden met elkaar slaags geraakte, moeten worden gestopt. Dit soort actie schaadt de stad, de handel, en heel onze democratische samenleving.

Namens UNIZO Antwerpen Stad
Nico Volckeryck, Voorzitter