Nieuw avonturenboek over het oude Israël voor kinderen

Jennifer Peersmann werkte jarenlang als archeologe in Israël en weet als geen ander waarover ze schrijft: actie en avontuur tegen de achtergrond van het Oude Israël.  Het boek is het tweede deel in een spannende avonturenserie, het verhaal is gebaseerd op oude joodse legendes over de ster van David. Haar eerste boek, De Schat van Sion, werd al op het niveau van Indiana Jones getild.

Zowel in De Schat van Sion als in Het geheim van de Gouden Ster combineert ze haar archeologische kennis met een spannend verhaal waarin mysteries worden ontrafeld, geheimen onthuld en raadsels opgelost. Een fantasievolle reis maken naar het oude Sion in Israël in je luie stoel. Dat is wat de kinderboekenschrijfster met haar nieuwe avonturenserie voor kinderen van 8 tot 12 jaar voor ogen staat.

In haar eerste boek nam ze haar lezertjes mee naar het Jeruzalem van koning David, in het nieuwe boek gaan de kinderen op zoek naar een schat in de kelder van het paleis van koning David en raken ze verdwaald in woestijnachtige heuvels rond de heilige stad.

Het verhaal situeert zich in het Jeruzalem van 2967 jaar geleden. Avia en Maor wonen in het oude Israël, in Sion. Als hun ouders worden ontvoerd, komen ze in actie. Voor de zon opkomt, moeten ze een schat zien te vinden die aan de prins van Sion toebehoort, want daarmee kunnen ze hun ouders redden… Avia en Maor komen in een nagelbijtend avontuur terecht vol achtervolgingen, duistere grotten, leeuwen en slangen. Als ze verdwalen in de nachtelijke woestijn moeten ze het geheim van de gouden ster oplossen om de weg naar huis te vinden. Zal het ze lukken om op tijd de weg terug naar huis te vinden?

Het Geheim van de Gouden Ster van auteur Jennifer Peersmann is uitgegeven bij Callenbach – ISBN 9789026600326 – Harde kaft –  96 pagina’s – richtprijs 9.95 Euro -Het boek is vanaf eind november  verkrijgbaar in de boekhandel en in de bekende internetboekenshops ondermeer bij azur.be