Maccabi Tel Aviv verslaat Charleroi in spannende Euroleaguewedstrijd

“Tel Aviv is voor ons niet te hanteren, we moeten een oplossing vinden om sommige Israëlische spelers te stoppen” zei Giovannu Bozzi, de trainer van basketbalclub Spirou Charleroi, voor de aanvang van de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv die gisteren (17/11) gespeeld werd in Tel Aviv. Maar die oplossing had Charleroi niet in huis  en Maccabi Tel Aviv bleek weer een maatje te groot op eigen speelveld, ook voor onze eigen Belgische basketbalkampioenen.

Charleroi speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en nam zelfs even de leiding met 50-54 maar ging in het laatste quarter finaal onderuit. 

De eindscore 69-59 werd door elfduizend geestdriftige Maccabi-fans op een stormachtig gejuich onthaald. De Charlero’s zakken na hun treffen in Tel Aviv naar de zesde en laatste plaats in hun groep. De club verloor al vier van de vijf wedstrijden in deze competitie terwijl Maccabi zijn leiderspositie op de eerste plaats versterkte.