Instituut voor Joodse Studies Antwerpen: Jiddisch, een bedreigde taal

Het Instituut voor Joodse Studies van de universiteit van Antwerpen organiseert op donderdag 1 december om 20,00 uur delezing “Jiddisch, een bedreigde taal”. De lezing wordt gegeven door Ir. Paul Gybels – Universiteit Antwerpen (Deze lezing vervangt de lezing van prof. dr. Astrid Starck)

Ir. Gybels zal kort de geschiedenis van het Jiddisch overlopen, en daarbij aandacht schenken aan wat er gebeurt als talen met elkaar in contact komen en hoe dat het Jiddisch heeft beïnvloed, vroeger en nu.  Voorts zal het gaan over wie nu nog Jiddisch spreekt en, vooral, over wie Jiddisch leert en waarom.

Practische informatie: adres: Rodestraat 14 in lokaal R013 – de lezing is in het Nederlans en is gratis toegankelijk. Inschrijven is niet noodzakelijk.