Joodse gids brengt boeiende spreekbeurt in Brasschaat

Ayalla

Een avond van Christenen voor Israël in Brasschaat met de Israëlische Ayalla Tzion was een groot succes.

Ayalla werd in het Nederlandse Achterhoek geboren maar emigreerde in de nasleep van Wereldoorlog II naar Israël. Ze heeft samen met haar man Avi zes kinderen en woont in Rosh Pina, helemaal in het noorden van Israël.

Haar sterke Joods-orthodoxe geloofsovertuiging belet haar niet eveneens een goede kennis te hebben van de christelijke leer aangezien ze als gids al ontelbare groepen van verschillende geloofsovertuigingen bij hun bezoek aan het Heilige land rondleidde.

Ze ging graag in op de uitnodiging van Christenen voor Israël België om een spreekbeurt te houden rond het thema “Bewoner van Zion: een voorrecht of een lot”.

De spreekbeurt ging zondagavond door in Brasschaat en bracht ondanks beperkte publiciteit, een kleine honderd geïnteresseerden vanuit gans Vlaanderen op de been.

Advertentie

Met haar warmte, haar charme en vooral haar gevoel voor humor wist ze moeiteloos de zaal te boeien door niet alleen de vraag van de avond te beantwoorden (Bewoner van Zion: uiteraard een voorrecht!) maar door eveneens, middels een diavoorstelling te getuigen van haar grondige kennis van de geschiedenis, de archeologie, de religies en de flora en fauna van haar geliefde thuisland.

De hoofdzakelijk christelijke aanwezigen waren op het einde van de avond het roerend eens: Am Jisrael Chai: het volk van Israël leeft.