Israëlisch nationaal basketbalteam speelt in Antwerpse Lotto Arena

EBT_2013

Voor de vijfde keer wordt de European Basketball Tour georganiseerd, een voorbereidingstoernooi voor het EK in september. Deze tour gaat dit jaar door in Antwerpen die daarmee Nicosia, Tel Aviv en Sofia achternagaat voor dit bijzonder sportgebeuren. De wedstrijden in dit prestigieuze vierlandentoernooi worden gespeeld in de Lotto Arena. Naast de nationale teams van ons land, zijn Italië, Polen en de Israëlische nationale ploeg van de partij.

ëãåøñìDat uitgerekend aan Antwerpen de eer te beurt valt om deze wedstrijden lokaal te organiseren in samenwerking met het Cypriotische bedrijf GPK Sports Management en de Port of Antwerp Giants heeft ook te maken met het feit dat Antwerpen de Europese Sporthoofdstad 2013 is.

Het programma ziet eruit als volgt: de Belgen openen op 17 augustus met een spel tegen Italië. De Israëlische sporters treden op dezelfde dag aan tegen Polen. Op zondag 18 spelen de Belgen tegen Polen en Israël tegen Italië. Op maandag wordt het toernooi beëindigd met een België-Israël treffen en met Italië tegen Polen.

Galawedstrijd Antwerpen-Tel Aviv in september
Maar er is nog meer voor de echte basketbalfanaten om hun hart aan op te halen, want nog in de Lotto Arena is er op zondag 22 september om 19.00 uur een demonstratiewedstrijd tussen Maccabi Tel Aviv en de Port of Antwerp Giants.

De legendarische ploeg uit Tel Aviv is een van de grootste clubs uit het Europese basketbal. Ze stonden dertien keer in de finale van de Euroleague en werden 48 maal landskampioen waaronder drieëntwintig keer op rij! De Israëlische ploeg houdt een stage in de Scheldestad vanaf 20 tot en met 27 september.