Lezersreactie over eenzijdige berichtgeving op dewereldmorgen.be

dewereldmorgen.be-team-foto-jo-vervoort

Joods Actueel ontving volgende lezersreactie van Jenny Mees, die net als velen, de eenzijdige berichtgeving op de linkse website dewereldmorgen.be niet kan appreciëren. Ditmaal gaat het over de ontvoering van de drie Israëlische jongens.

Het dieptepunt in de verslaggeving over de ontvoering van de drie jongens wordt bereikt door een artikel van Lode Vanoost . De titel is: “Ontvoering Israëlische tieners gruwelijk gevolg van 48 jaar bezetting”.

In het artikel wordt Israël zwaar op de korrel genomen. De namen van de drie jongens worden helemaal niet vermeld – het is de moeite niet, niet interessant. Meer nog, het artikel betreurt wel de ontvoering, maar veroordeelt die niet expliciet– het is immers hun eigen fout, loontje komt om zijn boontje… Het is een logisch gevolg van de handelswijze van Israël zelf.

Hij betwijfelt ook of het wel Hamas is die achter de ontvoering zit. Zou het niet kunnen dat Israël zelf verdeeldheid probeert te zaaien tussen Hamas en de PA?  Hier volgt de logica uit de pen van Vanoost:

Advertentie

“Voorlopig is het onzeker of Hamas de dader of inspiratiebron voor de ontvoering is. Dat is altijd mogelijk maar onwaarschijnlijk, al was het omdat Hamas na de recente verzoening met Fatah, geen enkel voordeel heeft bij een dergelijke provocatie. Het is immers geen geheim dat de Israëlische regering de recente verzoening tussen Fatah en Hamas en hun samenwerking in de regering van de Palestijnse Autoriteit niet gunstig gezind is. Tweedracht zaaien in het Palestijnse verzet behoort tot de vaste ingrediënten van de Israëlische strategie in de bezette gebieden sinds 1967.”

Lode Vanoost is voormalig ondervoorzitter van het parlement( Agalev)  en een ex-topman van Oxfam Wereldwinkels. .De verblinding, dwaasheid of slechte wil van deze man is bodemloos. Caroline Glick heeft een uitstekend artikel geschreven Ignoring the elephant –in The Jerusalem Post over gelijkaardige berichtgeving in de USA.

Helaas kan men niet reageren op dit artikel want in beste stalinistische traditie laat De Wereld Morgen geen afwijkende meningen toe.

Ik had Lode Vanoost persoonlijk willen aanschrijven, maar omdat ik zijn gegevens niet heb, doe ik het met deze reactie.

Met vriendelijke groeten,

Jenny Mees
Hasselt