Kledingwinkel tegen Joodse vrouw: “Wij verkopen momenteel niet aan Joden” – Zaakvoerder ontkent

protest
Zie hieronder voor het videofragment

Een Joodse vrouw uit Antwerpen werd gisteren naar eigen zeggen het slachtoffer van racisme op de Antwerpse Keyserlei. B.H getuigde aan onze redactie over het incident. “Toen ik voor enkele spullen wilde afrekenen aan de kassa kreeg ik te horen: “Wij verkopen momenteel niet aan Joden, uit protest”.

Wat soort protest, of waarvoor de winkel zou protesteren werd er niet bij gezegd.

De jonge Joodse vrouw, een moeder van vier, verliet geschokt de winkel. Vandaag legde ze bij de politie klacht neer voor het incident. “Dit is duidelijk racistisch ingegeven en kan niet”, verklaarde ze.

“Ik heb respect voor iedereen en vraag ook dat iedereen mij respecteert. Deze zaak doet denken aan wat mijn grootvader overkwam in Antwerpen, 70 jaar geleden”.

Zaak ontkent
De uitbater van de winkel ontkent ondertussen dat hij niet verkoopt aan Joden. “Integendeel, we hebben zeer veel Joodse klanten en kopen onze producten ook aan bij een Jood. Waarom zouden wij niet verkopen aan Joden, we zouden enkel onszelf daarmee schade aandoen”.

Advertentie

Joods Actueel
Onze reporter trok gisteren, na het horen van de zaak zelf naar de winkel om poolshoogte te nemen en had er volgend gesprek met een andere collega. Oordeelt u zelf. Het parket onderzoekt ondertussen de zaak.