Opgepakte Hamasleden vertellen over geplande mega-aanval via tunnels in de maand september


De inwoners van Zuid-Israël leven niet alleen onder de constante dreiging van Hamasraketten, sinds een paar maanden moeten ze ook vrezen voor terroristen die via de tunnels in Gaza hun dorpjes betreden.

Volgens opgepakte Hamas-strijders was er een plan in de maak om in de maand september van dit jaar, simultaan via 32 tunnels verschillende Israëlische dorpjes aan de grens te infiltreren. De aanval was gepland voor Rosj Hasjanah, het Joods Nieuwjaar. In totaal zouden bijna 1000 Hamas strijders (zo’n 30 per tunnel) plots opduiken in Israëlische scholen, synagogen en gemeenschappellijke eetzalen om er een nooit gezien bloedbad aan te richten.

In Israël spreken mensen van een ‘mirakel’ dat de grondoorlog is aangevat, “anders waren al deze tunnels nooit ontdekt geweest”.