Paus Franciscus haalt scherp uit naar anti-israëlische antisemieten

 

Paus FranciscusOp woensdag 28 oktober verklaarde paus Franciscus tegen een delegatie van het World Jewish Congress (WJC)  dat “Joden aanvallen antisemitisme is maar dat een onverholen aanval op de staat Israël  eveneens antisemitisme is. ”

In een audiëntie met Ronald Lauder, voorzitter van het WJC maakte de Pontifex duidelijk dat ‘het bestaansrecht van de staat Israël in vraag stellen een vorm van antisemitisme is”. (lees verder) De ontmoeting met de WJC vond plaats  naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de encycliek Nostra Aetate, een revolutionair document dat een keerpunt ten goede betekende in de relaties tussen Joden en katholieken.

De Joodse gemeenschap verheugt zich wereldwijd in dit duidelijke standpunt van de katholieke kerkvorst.

Hopelijk leidt deze uitspraak ook tot een betere geloofspraktijk in Vlaanderen waar katholieke scholen en verenigingen geïnfiltreerd zijn door activisten die Israël het liefst zien verdwijnen. Deze week nog stelde Joods Actueel vast dat zelfs de catachese van zeer jonge kinderen door Israëlhaatster Griet De Knopper werd misbruikt om kinderen op te zetten tegen Joden in het Heilig Land. De Knopper is daarmee niet aan haar proefstuk. Eerder organiseerde ze spelen in Gent en Halle waarbij zelfs kleuters in een spel geleerd werd om Israëlische soldaten aan te vallen.

Zelfs kleuters zijn niet veilig voor het haatdiscours van anti-Joodse activisten
Zelfs kleuters zijn niet veilig voor het haatdiscours van anti-Joodse activisten
Advertentie