Beklijvende film: The Zookeeper’s Wife [gratis tickets]


De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. Joods Actueel biedt 10 duo tickets aan voor lezers die een abonnement hebben op ons magazine.

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog.

Zookeepers Wife is een verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. Van het boek werden wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In de Verenigde Staten stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst.

Hebt u een abonnement op Joods Actueel? Dan maakt u kans op een gratis duo-ticket door te mailen naar redactie@joodsactueel.be

Hebt u nog geen abonnement? Klik dan hier om u nu te abonneren.