Eerste haatmail van 2009 (many more to come)

bijna elke dag krijg ik als hoofdredacteur van Joods Actueel wel wat haatmail binnen
hier een mailtje van een zekere Wim Decoodt en mijn respons

“Door geld, macht en corruptie heeft Israël wereldwijd Hamas als terreurorganisatie uit laten roepen. Jullie gedragen zich als ‘übermenschen’ en vinden de rest van de wereld, zeker de Palestijnen, slechts ‘untermenschen’! Geen haar beter dan Bin Laden.”

From: Wim Decoodt [mailto:wim.decoodt@skynet.be]
Sent: donderdag 1 januari 2009 12:57
To: m.freilich@joodsactueel.be
Subject: pervers !!!

Mijnheer,

Advertentie

Dit is nooit gezien in de geschiedenis. Een volk dat door een misdadig regime bijna vernietigd werd, organiseert op haar beurt een volkerenmoord.

Onder de mom van zelfverdediging wordt het Palestijnse volk gewurgd. Men eist van de Palestijnen dat ze Israël erkennen. Israël dat steeds weer gebieden van hun inpalmt, watervoorziening en voedselvoorziening voor een verarmde bevolking afsnijdt. Mensen stelselmatig uit hun habitat verdrijft.

Door geld, macht en corruptie heeft Israël wereldwijd Hamas als terreurorganisatie uit laten roepen. En ja er is terreur door Hamas, zij het een fractie van de menselijke terreur die Israël de Palestijnen aandoet en zal blijven aandoen tot het volk gevlucht, gewurgd of vernietigd is.

De huidige smerige oorlog die jullie nu voeren – en ook u gaat hiermee akkoord – voedt het terrorisme wereldwijd. Dat daardoor in Londen, Madrid, New-York aanslagen gebeuren, raakt de Joden hun koude kleren niet.

Jullie gedragen zich als ‘übermenschen’ en vinden de rest van de wereld, zeker de Palestijnen, slechts ‘untermenschen’!

Wat heden gebeurt is een misdaad tegen de menselijkheid, begaan door een volk dat zwaar heeft geleden.

Wanneer u de houding van Israël blijft verdedigen, bent u een pervers persoon! Geen haar beter dan Bin Laden.

Advertentie

——–

REACTIE

Alles in proportie houden a.u.b. Het aantal burgerdoden is voorlopig beperkt (60) t.o.v. 330 strijders.

Vergelijk dit met Irak waar een half miljoen burgers omkwamen.

Ook versta ik niet waarom u niet reageerde toen moslimextremisten in Mumbai 250 mensen hebben vermoord, of zat Israël daar ook achter.

Maar het is niet uw schuld, doordat de media dit conflict buiten alle proporties haalt, vallen wel meer mensen in die val. Oh, en in Irak alleen al kwamen in 2008 zo’n 5.000 burgers om in geweld en aanslagen van moslims op andere moslims.

Maar het belangrijkste bij dit alles – en wat u niet wenst te zien – is dat Israël hier samenspeelt met Egypte en Abbas, die alle twee inzien dat Hamas de hoofdschuldige is in dit verhaal en dat een vredesakkoord in de weg staat.

Michael Z. Freilich

Hoofdredacteur