Gaza hoopt op snelle terugkeer van Israëli’s

In Gaza klinkt steeds luider de roep (of beter gezegd het gefluister) om een snelle terugkeer van Israël en dat terwijl de Hamasleiders Israël proberen af te schrikken met allerlei ‘wilde’ bedreigingen zoals: het bloed zal in stromen vloeien, het vuur zal uit de hemel vallen, en er zal geween zijn als de toorn van Hamas Israël zal treffen. Afgezien van deze doemscenario’s, die ook omschrijvingen geven waarin de Iraanse atoombom als een opgaande zon over Israël wordt verheerlijkt, ontving Israël een andere boodschap van diplomaten vanuit de verschillende hoofdsteden in de Arabische wereld, Daaruit blijkt duidelijk de oproep om geen burgerslachtoffers te maken in Gaza. Een treffend citaat is dat van een diplomaat die zei:’Sla ze dan hun hoofden af’. (Ben Caspit en Roni Shaked in Jedioth)

(bron Hagalil)

De kleine man in de straten van Gaza wordt ook geciteerd als volgt: Niemand wil die raketten op Israël maar tegen Hamas durft niemand dat te zeggen, iedereen heeft angst”.

Men neemt aan dat ongeveer 70% van de inwoners van de Gazastrook blij zouden zijn als Israël zou terugkeren en daarmee de inwoners van de Hamasterreur zouden bevrijden. Roni Shaked bracht het als volgt onder woorden: “De enige oplossing is Israël die hier de orde komt herstellen. In Gaza zegt iedereen dat het een zegen zou zijn moest Sharon voor een maand ontwaken en dan nog eens naar Gaza zou komen”

Of Israël terug naar de Gazastrook wil komen is nog maar zeer de vraag. Het zou in elk geval zinniger zijn als de Palestijnen hun bevrijding zelf bewerkstelligen. Er zijn drie bijzondere gevaarlijke militaire leiders in Gaza: Ahmed Djabri, Ibrahim Gandor en Mohamed Def, deze laatste raakte al verschillende keren gekwetst tijdens liquidatiepogingen. Hun politieke handlangers die zich als opstokers gedragen zijn Ismail Haniya, de premier van de PA, Said Siam, minister van binnenlandse zaken van de Haniyaregering en Mahmud A-Zahar.

(bron Hagalil)