VIDEO: reanimatie van Gaza burgerslachtoffer, echt of vals?

Op het internet loopt momenteel een hevige discussie omtrent de beelden van een vergeefse reanimatie van een burgerslachtoffer van de Israëlische bombardementen op Gaza. Het videofragment toont beelden van Dr. Mad Gilbert en een andere dokter die reanimatiehandelingen uitvoeren op de 12-jarige Palestijnse jongen Khalil Mashharawi die samen met zijn neefje dodelijk getroffen werd toen een Israëlische bom insloeg op de plaats waar de jongens speelden. Khalil overleeft het niet.


De twijfels omtrent de echtheid van de beelden rezen toen bleek dat de videobeelden van de reanimatie werden gefilmd door zijn oudere broer Ashraf Mashharawi, wat bij velen nogal ongewoon en ongepast overkwam. Deze beelden werden later vertoond op de TV-zenders Channel 4 en CNN. Daarnaast gaat het gerucht de ronde dat Ashraf Mashharawi, die het ganse drama in beeld bracht, de generaal-manager zou zijn [geweest] van een bedrijf dat Hamas- en/of Palestijnse websites host op het internet. Gegeven dat mee voedsel gaf aan de twijfels omtrent de echtheid van de beelden.

Het ganse verhaal inclusief de omstreden videobeelden en de twijfels omtrent staan in te kijken op de website van CNN.