Christelijk initiatief wil naam LDD kopen

ldd1
Een verontruste lezer uit Brussel die deel uitmaakt van een Christelijke beweging heeft een actie opgezet om de partijlogo van Lijst De Decker via eBay te kopen. Er is al tot 100.000 euro geboden, door wie is niet duidelijk.

De persoon in kwestie gaf ons hierover volgende argumentatie: “Jean-Marie Dedecker heeft zulke anti-Israëlische en anti-Joodse uitspraken op zijn actief dat het een weldaad zou zijn als we door de partijnaam en het logo op te kopen ook kunnen verhinderen dat deze naam nog verder gebruikt zou kunnen worden. Als u bereid bent om 100 Euro bij te dragen stuur dan een email naar koopLDD@gmail.com met de bevestiging van uw deelname. Gelieve in uw email te vermelden hoe we u telefonisch kunnen bereiken.”

Jean Marie over Israël: Besneden politici met een geslepen tong van het ‘uitverkoren’ volk doen wat de SS bij ons deden. Israël schiet doelbewust om zoveel mogelijk burgers te vermoorden“. Kritiek op Israël is één zaak, “maar dit is er ver over”, volgens de christelijke beweging. Lees ook de brief van Christenen Voor Israël – klik op meer lezen.


Beste Joodse gemeenschap,

Wij zijn voor Israël en vrede en voelen ons verbonden met het Joodse volk en het land Israël.

Advertentie

Israël is geen oorlogsvolk, Israël is een land van intellectuelen…, schrijvers, dichters, muzikanten dokters en uitvinders.

Als er vanaf 10 km op mijn huis geschoten wordt, door terroristen die mij en mijn gezin willen vermoorden, dan zou ik alles doen om dit te verhinderen. Dit is wat Israël nu doet. Israël heeft de plicht om haar inwoners te beschermen. Geen enkel land zou toestaan dat er in één jaar tijd 4000 raketten op hen worden afgevuurd. Daarom verbaast het mij ten zeerste dat de Europese Unie niet gezegd heeft: ‘Israël waarom hebben jullie zolang gewacht?’

Het bestand met Hamas bleek slechts een opstap voor meer agressie: tijdens het bestand vuurde Hamas 600 raketten af op Israël. Alleen al in 2008 raakten bijna duizend Israëli’s gewond. Dat moet ophouden!

Hamasmilitanten verschansen zich steevast op openbare plaatsen: steeds weer offert het zijn burgers op in de strijd tegen het bestaan van Israël. Ook dat moet ophouden. Het is tijd dat de regio vrede kent, waardoor Joden en Palestijnen met respect en zonder geweld kunnen samenleven.

Wij bidden voor de soldaten die zijn uitgezonden om de terreur die vanuit Gaza komt, te bestrijden. Ons gebed gaat naar hen uit, maar ook naar de Palestijnse burgerbevolking dat door Hamas gegijzeld en als menselijk schild gebruikt wordt.

Ondanks de vele duistere machten die Israël willen vernietigen zeg ik samen met de vrienden van Israël: Am Israël Chai! (Het volk van Israël leeft).

David Vandeputte
Voorzitter Christenen voor Israël België