Strafklacht tegen meelopers

Bram Moszkowicz Nederlands bekendste advocaat en toppleiter heeft in Amsterdam aangifte gedaan tegen SP-Kamerlid Van Bommel en tegen Gretta Duisenberg (Duisenberg is samen met Anja Meulenberg Nederlands meest beruchte Israëlhaatster)

Moskovitz zegt dat beiden zich schuldig maakten aan discriminatie en aanzetting tot haat en geweld. De Nederlandse strafpleiter verwijst ook naar de rechtsgang tegen Jan Maat (de Hollandse variant van Filip Dewinter ) die in 1999 werd veroordeeld omdat hij meedeed aan een betoging waarin “Eigen volk eerst” geroepen werd.

Van Bommel, geflankeerd door Duisenberg, riep op 3 januari tijdens een demonstratie op tot ‘intifada tegen Israël’ (gewapend geweld dus). Tijdens deze betoging werden ook antisemitische slogans gescandeerd onder meer: Hamas, Hamas alle joden aan het gas. “Door zich niet te distanciëren hebben beiden deze slogans tot de hunne gemaakt en hebben beiden aangezet tot haat, discriminatie en geweld” aldus Bram Moszkowicz. Hij heeft ook aangifte gedaan tegen SP-Kamerlid Karabulut, die ook opstapte in de demonstratie.