Rome: Italiaanse parlementariërs pleiten voor bestaansrecht Israël

Rome, woensdagavond 14 januari 2009
Rome, woensdagavond 14 januari 2009

Pro-Israël betoging voor het Italiaans parlement op het Piazza Montecitorio te Rome, woensdagavond 14 januari 2009.

Fiamma Nirenstein (sinds april 2008 het eerste Italiaanse Parlementslid te Rome van Joodse origine):

Fiamma Nirenstein
Fiamma Nirenstein

Una piazza che non ci saremmo aspettati

“Wat je niet kan zien op de foto is het bijzonder groot aantal parlementsleden dat deelnam aan deze ongewone manifestatie. Ruim 100 parlementsleden van alle partijen (uitgezonderd extreemlinks en -rechts) hebben op de trappen voor het parlement meer dan drie uren na elkaar gesproken over de voortrekkersrol van Israël, het recht op zelfverdediging, haar strijd in naam van ons allen, voor onze beschaving en onze waarden, tegen de woeste haat van de Islamitische Jihad vertegenwoordigd door Hamas.”

Anderzijds hebben zowel extreemlinkse als extreemrechtse partijen zich in Italië elkaar gevonden – anti-Israël en pro-Hamas – wat enkele dagen terug regelrechte ontaardde in antisemitische slogans uit de oude gekende doos en racistisch gescheld. Lees op Blog JA: Rome: actie ‘Boycot Israël’ mondt uit in puur antisemitisme