Lezersbrief: ‘Het leek allemaal zo mooi voor de Arabieren…’

De afgelopen 8 jaar is vanuit de Gazastrook zeker 10000 maal een raket naar burgerdoelen in Israël afgevuurd, met de bedoeling dood en verderf te zaaien. Het is een Godswonder dat er zo weinig doden zijn gevallen en Israel beschermt zijn burgers zo goed mogelijk.

Ondanks alle protesten tegen de raketaanvallen is Hamas hiermee doorgegaan.

Het leek allemaal zo mooi voor de Arabieren: Israël verliet de Gazastrook in 2005 en dwong 8000 Joodse bewoners het gebied te verlaten. Waar op deze wereld heb je ooit zo iets zien gebeuren? Joodse militairen die, soms huilend, hun Joodse medeburgers dwongen hun huizen en bedrijven achter te laten.

De Arabieren kregen hun land! De hele westerse wereld, Israël vooraan, stond klaar om hen te helpen met de opbouw van dit stukje land. Het zou een soort ‘Hong-Kong’ moeten worden. De commerciële poort naar het Midden-Oosten. Nederland zou helpen met de aanleg van een haven, er zou een vliegveld worden aangelegd. De hele wereld stond in de rij met rammelende beurzen.

Advertentie

Inmiddels weten we hoe de Arabische droom eruit ziet. Er kwamen democratische verkiezingen… (de westerse waanoplossing voor een totalitair moslimregime) en Hamas, de terroristenbeweging die maar één doel voor ogen heeft; de vernietiging van Israël en de Joden, won de verkiezingen.

Mag Israel zich dan uiteindelijk verdedigen door de raket installaties, van waaruit zij dagelijks wordt beschoten, te vernietigen?

Hamas gijzelt de bevolking, schiet mede arabieren die Fatah steunen in de knieën, doodt gevangenen, bouwt wapenopslag plaatsen naast/onder ziekenhuis en moskeeën en andere burgerdoelen. Hamas is verantwoordelijk voor de burgerdoden.  Zij gebruiken de vrouwen en kinderen als menselijk schild.
Maar Israël zal nooit meer uit hun eigen land zal worden weggerukt.

Email van ‘Mikey’ van 14 januari 2009