Orthodoxe Antwerpenaren tegen importeren conflict

importEnkele joods-orthodoxe organisaties verspreidden vorige week een lezersbrief in verschillende Vlaamse kranten. Hierin stellen ze “niet verbonden te zijn met de politiek van het Midden Oosten”. Ze herhalen dat ze steeds vreedzaam leefden met alle geloofsgenootschappen en dat willen blijven doen, ook met de Arabische bevolkingsgroepen.

In feite is dit niet meer dan een bevestiging van wat wij eerder schreven, nl. de Joodse gemeenschap van Belgie heeft geen enkele invloed op de situatie in Israel. Ze gaan er niet stemmen of naar het leger en betalen er geen belastingen.  Er is natuurlijk een sterke emotionele band met ‘het heilig land’ waar de joodse voorvaderen leefden en de Tempel stond, en waar velen familie hebben.

Lees volledige brief

import