Olmert hoopvol: “Amerikaans-Israëlische banden zullen nog sterker worden”

President Barack Obama tijdens zijn inauguratie: “Aan de moslimwereld zeg ik: wij zoeken naar een nieuwe weg voorwaarts, gebaseerd op wederzijdse interesse en wederzijds respect. Aan die leiders over de ganse wereld die het conflict blijven opzoeken en uitzaaien, of het Westen ervan beschuldigen van alle problemen binnen hun samenleving – weet dat je volk jullie zal beoordelen op wat jullie kunnen opbouwen en niet op wat jullie vernietigen. Aan hen die hun macht danken aan corruptie en bedrog en het zwijgen opleggen aan elke dissidentie, weet dat jullie aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan; maar dat wij jullie de hand reiken wanneer jullie bereid zijn jullie vuisten te openen.”

Israëlisch premier Ehud Olmert feliciteerde dinsdag VS-president Barack Obama tijdens zijn inauguratie, waarbij hij de verwachting uitsprak dat de Amerikaans-Israëlische banden nog sterker zullen worden. “Wij wensen de nieuwe president veel succes toe in zijn kantoor en we zijn er zeker van dat we volwaardige partners zullen worden in het streven naar meer vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten,” verklaarde Olmert. “De grootste democratie in de wereld heeft opnieuw bewezen dat het een baken en voorbeeld is voor vele landen. De gehele staat Israël verheugt zich samen met de Verenigde Staten en verwelkomt President Obama,” zei premier Olmert nog.

President Barack Obama op bezoek in Sderot, het dorpje in het Zuiden van Israël dat al acht jaar lang beschoten wordt door Hamas vanuit Gaza. Naast hem Israëlische minister voor Buitenlandse Zaken Tzipi Livni. 23 juli 2008. Obama en Livni samen voor A Change?
President Barack Obama op 23 juli 2008 op bezoek in Sderot, het dorpje in het Zuiden van Israël dat al acht jaar lang beschoten wordt door Hamas vanuit Gaza. Naast hem Israëlische minister voor Buitenlandse Zaken Tzipi Livni. Obama en Livni samen voor A Change?

[H²O]