[Update]Arabische partijen en verkiezingen

morgen kennen we het antwoord...
het antwoord is binnen! Lees meer

Het Hooggerechtshof in Israël heeft geoordeeld dat de Arabische partijen wel mogen deelnemen aan de verkiezingen in Israel volgende maand. Eerder had een kiescommissie twee partijen verboden mee te doen omdat die tegen de Israëlische staat zouden zijn. De kiescommissie had Arabische kandidaten in andere partijen (Likud, Meretz en Labor) echter niet verboden om mee te doen.

In ieder geval mogen nu ook de geviseerde Arabische partijen deelnemen. Wij zijn benieuwd hoe en of morgen de krant ‘De Morgen’ hierover zal berichten. Midden-Oosten correspondenten Frank Schlömer en Leon Delputte zijn er als de kippen bij om Israël te bekritiseren en berichtten vorige week over deze zaak. Nu dat het hooggerechtshof heeft geoordeeld, zullen we zien of ook dit nieuws prominent in de verf zal worden gezet. Misschien met een titel als “Israëlische Democratie zegeviert”.

Kwatongen beweren dat De Morgen dit zal doodzwijgen. Wij willen dat niet geloven en hopen hen ongelijk te kunnen tonen. Wat denken jullie dat er morgen zal gebeuren?

[UPDATE] donderdag 22 januari

De krant brengt inderdaad een kort stukje over dit verhaal.  Correspondent Schlömer heeft het in zijn artikel over Israël niet vermeld maar er werd een kort BELGA bericht hierover opgenomen. Oef.
p.s. volgens een goede bron bij de krant kwam dit er op het laatste nippertje bij op vraag van de eindredactie. Benieuwd of onze ‘linkse’ vrienden dit alsnog hebben doorgestuurd. Zo zie je maar, ook de blog van Joods Actueel kan een effect hebben.