Geen geld van moslim Arabieren voor Gazabevolking, wèl van Europa en VN

hulpgoederenEen beetje vreemde situatie: Arabische landen raken het maar niet eens om de heropbouw van Gaza te financieren en hulpgoederen te zenden. De moslimbroeders van de Gazanen laten hen in de steek. Twistappel blijft het radicale Hamas dat sinds 2007 alleen regeert over Gaza nadat eerder alle oppositie werd uitgeschakeld of verdreven. Syrië staat zoals steeds wel klaar om te helpen, maar of de getroffen burgerbevolking op dit ogenblik gediend is met een nieuwe levering van Katoesja-mortiergranaten voor Hamas, daarover hebben sommigen zo hun twijfels. Gelukkig voor de burgerbevolking van Gaza staan VN en de Europese landen alsook Israëlische hulporganisaties met handenvol en goederen geld klaar om te helpen. Bizar….

“De Arabische wereld heeft dinsdag een topconferentie over Gaza en wederopbouw beëindigd zonder slotverklaring of concrete financiële toezeggingen. Hoewel Saoedi-Arabië eerder deze week een miljard dollar had toegezegd voor Gaza, bleek na afloop van de top geen enkel bedrag vastgelegd. Een verklaring over de oorlog van Israël tegen Gaza bleef eveneens uit omdat de anti-Hamas landen in de Arabische wereld, Egypte en Saoedi-Arabië, het niet eens konden worden met de landen die Gaza steunen: Qatar en Syrië. Zelfs een zitting achter gesloten deuren haalde niets uit, zei de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken Hoshyae Zebari na afloop.” Bron De Volkskrant
[H²O]